Wie zijn wij?

scroll eventjes naar beneden


GAlandART

GAlandART is een tweejaarlijks kunstevenement in het groene hart van Limburg, de Warmbeekvallei te Hamont-Achel. Over een wandel-fietsroute van 5 kilometer bieden kunstenaars uit binnen- en buitenland hun artistieke werken aan. De diverse disciplines van de kunstenaars maken de kunstroute tot een evenement, dat de creativiteit zal prikkelen van elke bezoeker. Uitgaan van de natuur en rekening houden met een thema is de uitdaging van elke deelnemende kunstenaar om u een uniek werk te kunnen aanbieden.

Gedacht is ook aan de lagere school kinderen van Noord-Limburg. Zij creëren, onder begeleiding van enkele kunstenaars een mozaïek naar het ontwerp van Corneille “codriez” Driezen.

logores


Wie zijn wij?

Drie beeldende kunstenaars, Anne Mie Boonen, Marina Boonen en Riet Claes, uit Hamont-Achel staken in 2007 de koppen bij elkaar om in deze regio een kunstevenement te organiseren: ‘Gelandart’. In 2008 realiseerden zij hun eerste tentoonstelling, naar aanleiding van het succes besloten ze om dit tweejaarlijks te herhalen, voortaan onder de nieuwe naam GAlandART.

Sus Driessen en Maddy Olaerts ondersteunen vanaf deze editie de organisatie. 

Anne Mie, Marina en Rita staan hier langs op de foto. 


Cultuurprijs voor GAlandART

Vanavond (20/06/14) werden de stedelijke cultuurprijzen uitgereikt, op voordracht van de cultuurraad. Dat gebeurt tweejaarlijks. In de categorie jonger dan 30 jaar ging de prijs naar antARTica met hun eerste voorstelling Noortje. Riet Claes, Annemie Boonen en Marina Boonen van GAlandART wonnen in de categorie vanaf 30 jaar. De laureaten ontvingen een kunstwerk van Corneille Driezen.

(Foto Geert Stevens)

cultuurprijzen-voor-antartica-en-galandart